Summary

СИМВОЛ СУРБИТЕ

Да би се разумеле планетарне сурбите, треба прихватити чињеницу да су планете шупље и да свака унутар себе крије централно унутрашње Сунце. За разлику од планета, где је унутрашње сунце аналогно тачки у кругу, а максималан утицај гравитационог и електромагнетног поља планете са централним унутрашњим Сунцем чини сурбиту, звезде представљају тачку активног космичког изворишта, што значи да је звезда аналогна тачки која са звезданим системом чини сурбиту. Није онда за чуђење, што су у српском предању звезде на небу душе људске а душа ћерка Неба.
Семантика српског имена стоји у директној вези с извориштем преко пинеалне жлезде, па се не треба чудити ни веровању у Срба да су божија деца, о чему сведоче несрпски народи у античко време. С друге стране, то је више него довољан разлог за ирационалан однос према Србима и њихову сатанизацију. Ипак, у целој причи суштинска остаје чињеница, да захваљујући сурбити и сурбиталној тачки, све што постоји буде међусобно повезано.

Services

Pisanje, Poezija, Književna Kritika, Antologije Poezije, Izdavanje Knjiga I Časopisa, Izgradnja Plan

Summary:

Заветине су покренуте, како сам већ недавно скренуо пажњу, тачно пре тридесет година да би стале на пут много чему, а пре свега – неодговорности, и...распаду и пропасти. Да би, указале, примером, делом, на пут обнове, на снагу хиљадугодишњих пљускова, на акте веродостојне структуре и зрачак Српске ренесансе, као добром фењеру у помрчини.

Заветине су покренуте када је човечанство, а не само Србија, корачало очигледним путем пропасти...
*
Заветине су покренуте у најгорем могућем тренутку против стравичне и погубне „одбрамбене“ навике већине, и мањине на власти у Србији, дакако; и на том очигледном путу трају и опстају, прво као Пишчева издања, Путоказ, а данас као Васељенске новине, књижевне новине будућности, узвисивши се као каква зграда по плану, некаква Велика магаза, са стооким прозорима, које се види далеко, далеко, високо, високо...

Work History

Osnivač, urednik

VASELJENSKE NOVINE

From November 2012

"Vaseljenske novine" su novine budućnosti i deo kompleksnog "Sazvežđa ZAVETINE" na svetskoj Mreži.
Тридесет година постојања (1983-2013)

Неодговорности је, данас, много више око „Заветина“ и по свету, – много више од одговорности. Против неодговорности се човек мора борити, како у политици, тако и у култури. Против изграђивања режима самовоље, корупције, непотизма, неодговорних политичара, интриганата и каријериста. Неодговорност треба свуда раскринкавати.Неодговорни људи, по правилу, не знају шта је то осећање преданости. Младим људима треба на време рећи да се без преданости, спрености и позваности не може створити оно што је најбоље, и такви не стварају духовну културу, напротив : подлокавају је. Скрећу на пут пропасти…

Извор : Неодговорност / Бела Тукадруз : Видети више: http://krmikovac.wordpress.com/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B7/


Заветине су покренуте, како сам већ недавно скренуо пажњу, тачно пре тридесет година да би стале на пут много чему, а пре свега – неодговорности, и...распаду и пропасти. Да би, указале, примером, делом, на пут обнове, на снагу хиљадугодишњих пљускова, на акте веродостојне структуре и зрачак Српске ренесансе, као добром фењеру у помрчини.

Zavetine

Са

May 2012 - May 2012

Osnivanje arhiva
http://sites.google.com/site/arhivbelatukadruz/

Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ

ЗАВЕТИНЕ Мобаров институт

December 2011 - December 2011

Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ је комплексно сазвежђе неофицијелне културе на Мрежи.
Видети више:
http://severci.blogspot.com/
http://sazvezdjez.blogspot.com/
http://misljenovac.wordpress.com/
http://umertnostmahagonija.blogspot.com/
http://cjelomudrija.blogspot.com/
http://principova.wordpress.com/
http://sites.google.com/site/inicijativalukic/
http://sites.google.com/site/arhivbelatukadruz/

уредник

ЗАВЕТИНЕ Мобаров институт

From January 1983

Projects

Васељенске новине * Новине будућности* Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ

Билтен "Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ" публикује се два пута седмично: понедељком и суботом. Може се преузимати бесплатно, уколико сте заинтересовани и пријавите се да желите да га примате.
Или се може преузимати са профила Заветина на My Oprea
http://my.opera.com/zavetine/blog/

Qualifications & Certifications

Filološki fakultet u Beogradu, komparativna književnost

7

Филолошки факултет

...

Skillpages has been acquired by Bark.com!

Bark.com is pioneering the way people find local services. Skillpages is the world’s premier directory of service providers.

Find out more

Are you sure that you want to leave?